Hipertensió arterial en el gat

Moltes persones pateixen hipertensió arterial. Una malaltia que s'ha de controlar, ja que si no pot comportar greus problemes de salut. Però i els gats? Poden també patir hipertensió com nosaltres?, i la resposta és Sí. Els gats sènior (a partir dels 7 anys) estan en una etapa de risc, en la que poden patir hipertensió arterial. Aquesta malaltia, com també en els humans, a mesura que passen els anys, augmenta el risc que la pressió arterial s'elevi massa.

Què és la hipertensió arterial en el gat?

La pressió arterial normal dels gats no ha de superar els 140/95 mmHg. Són doncs uns valors molt més baixos que la pressió arterial normal dels humans que està en 12/7. Quan aquesta pressió arterial supera els 140/95 mmHg diem que el gat té hipertensió arterial, que pot ser més o menys greu segons el grau d'hipertensió que tingui.

Quins són els problemes que pot donar la hipertensió en el gat?

Els problemes seran més greus si la hipertensió és molt alta i si fa més temps que l'animal el presenta. La hipertensió en el gat pot provocar lesions i problemes a...
  • Ronyons
  • Sistema nerviós
  • Cor
  • Afectació de la vista amb la possibilitat que provoqui una ceguera sobtada
Conseqüències de la hipertensió felina

Els problemes seran més greus com més alta sigui la pressió arterial i com més temps faci que el teu gat té hipertensió.

El problema més gran és que la hipertensió no sol donar símptomes evidents de seguida.

El teu gat pot tenir hipertensió i fer vida normal, fins que al cap d'un temps veus que alguna cosa està passant. Per això, a la hipertensió felina és l'anomenat "assassí silenciós" perquè va actuant sense que ningú se n'adoni alhora que va danyant diferents òrgans del teu gatet. Pot arribar posar fi a la vida de la teva mascota, o si més no, escurçar-li els anys de vida.
 

Com pots assegurar-te que el teu gat compleixi molts més anys

La solució és tan simple com portar el teu gat al veterinari. Una revisió veterinària periòdica és necessària al llarg de la vida del teu animal, però sobretot quan entren en l'etapa sènior (a partir dels 7 anys), ja que és durant aquesta època que el teu gat pot començar a tenir problemes patològics. El veterinari pot detectar aquests problemes precoçment, de manera que es pot començar actuar abans que el teu animal emmalalteixi.

I que es revisa en aquestes revisions veterinàries periòdiques?

Es mesura la pressió arterial del teu gat amb un aparell similar al d'humana. Se li col·loca al manguet (normalment a la cua) i es fa la valoració de la pressió arterial. És un mètode totalment indolor durant el qual el teu animal només sentirà una lleugera pressió a la zona on se l'hi hagi col·locat el manguet. Veterinari Girona. Mesura de la pressió arterial en el gat
1 de cada 6 gats de més de 7 anys pateix hipertensió arterial. Pot provocar greus problemes a òrgans vitals com són els ronyons i el cor. Per això és important que t'asseguris que el teu gat està en perfectes condicions. Si el teu gat té 7 anys o més i encara no s'ha valorat mai la seva pressió arterial, és el moment de fer-ho. És fàcil, només amb una revisió veterinària completa amb la mesura de la pressió arterial podràs saber si el teu gat té hipertensió o no i si és necessari començar tractament.
 

Avançat a l'aparició dels símptomes i allarga-li la vida al teu animal, fes que pugueu gaudir de molts més anys junts. Actua.

 
  Si tens qualsevol dubte, deixa'ns un comentari o bé ens pots trucar al 972202352 o enviar un email a [email protected] .  

El veterinari que t'escolta, t'ajuda i t'aconsella: Clínica veterinària Multifauna Girona.

Comentaris

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia.