La muda dels gats

Durant tot l’any el teu gat perd pèl però durant la tardor i sobretot la primavera és molt més exagerat. Quan això passa és quan diem que el gat està fent la muda. La muda és un procés natural i per tant normal en els gats domèstics.

PER QUÈ FAN LA MUDA ELS GATS?

Els motius varien en funció de l’estació:
Primavera: la muda es produeix per estar més frescos durant l’estiu.
Tardor: la pèrdua de pèl es produeix per facilitar el creixement del nou pelatge que els protegirà de les baixes temperatures de l’hivern. 

PROBLEMES ASSOCIATS A LA MUDA

Els gats inverteixen al voltant d’un 10% del temps que estan desperts en llepar-se per així mantenir-se nets. És una conducta totalment normal, però malauradament quan és llepen és inevitable la ingesta de pèls. En les èpoques de muda a més a més, la quantitat de pèls que poden ingerir és molt més alta que les altres èpoques de l’any. Aquesta gran ingesta de pèl pot provocar la formació de boles de pèl als intestins anomenades tricobezoars. Si aquests no s’eliminen de manera natural, poden provocar problemes greus com:
    • Inflamació intestinal
    • Gastritis
    • Obstrucció intestinal
Tant la gastritis com la obstrucció intestinal són problemes greus que poden provocar que el teu animal tingui menys energia, tos recurrent, vòmits freqüents, febre, anorèxia (deixa de menjar), dificultats per respirar…  

CONSELLS PER CUIDAR EL TEU GAT DURANT L'ÉPOCA DE MUDA

1. Raspalla’l

  • Ajudarà a treure tot el pèl mort evitant així que ingereixi menys quantitat de pèl quan es neteja.
  • T’aconsellem que utilitzis raspalls específics per treure el pèl mort com el de la foto.
Com raspallar al teu gat veterinari girona

2. Malta

  • És un preparat que ajuda a la digestió i trànsit intestinal. Els seus olis i grases vegetals, l’extracte de malta i llevadures amb vitamines i minerals són la barreja perfecte per assegurar l’eliminació de l’excés de pèl que pugui tenir el teu gat al seu sistema digestiu.
  • Idealment, s’ha de donar cada día però sinó...
Gats de pèl llarg: mínim 3 cops a la setmana.
Gats de pèl curt: mínim 2 cops a la setmana.
  • Hi ha gats que els hi encanta la malta i d’altres que no tant… si el teu gat és dels que no li agrada, posa-li la malta a una de les potes. Lo més probable és que ràpidament es llepi la zona per quedar ben net.
 

3. Menjar humit

  • Llaunetes, patè...
 

4. Aigua

  • Ajuda a millorar el trànsit intestinal. Els gats tendeixen a beure poc. Per aquest motiu és important que l’estimulis a beure.
Per estimular que begui:
Aumenta el número de abeuradors a casa teva
Fonts d’aigua: els gats els hi agrada beure d’aigua de té moviment. Sol ser efectiu en la majoria de gats.
Canvia l’aigua més sovint: els gats els hi agrada l’aigua fresqueta. Prova aquesta tècnia per ajudar al teu pelut a beure més aigua.
Gats bebent d'una font d'aigua consells veterinari girona

Així que ja saps, a la primavera i tardor reserva una mica més de temps pel teu gatet! Les sessions de raspallat, la malta, el menjar humit i l'aigua ajudaran a disminuir el risc que el teu gat tingui problemes degut a les boles de pèl intestinals. Reduiràs el risc que pateixi problemes tan greus com una gastritis o obstrucció intestinal.


Si tens qualsevol dubte, deixa'ns un comentari o bé ens pots trucar al 972202352 o enviar un email a [email protected] .

El veterinari que t'escolta, t'ajuda i t'aconsella: Clínica veterinària Multifauna Girona.

 

Comentaris

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia.