Oftamologia

Els ulls són els encarregats de la visió, de transformar estímuls lluminosos en imatges. Són els responsables de percebre amb imatges l’entorn que ens envolta. Per al teu pelut funciona igual, gràcies a aquests petits però delicats òrgans, poden descobrir el món on viuen. Per garantir una bona qualitat de vida al teu pelut és important, doncs, cuidar-li els ulls. No obstant, els animals que presenten problemes oculars són molts. En l’oftalmologia és molt important detectar el problema des d’un inici, ja que els signes de ceguera s’evidencien quan ja hi ha una pèrdua del 80 % de la capacitat visual. Moltes de les malalties que afecten els ulls, poden acabar derivant a cegueses irreversibles o, fins i tot, a la pèrdua de l’ull. Per tal d’evitar arribar a aquests extrems, la detecció ràpida del problema ajuda a realitzar un diagnòstic i un tractament més efectius.  

Depenent del problema oftalmològic que presenti el teu pelut, pot necessitar tractament mèdic a base de col·liris i pomades o bé cirurgia. A Clínica Veterinària Multifauna Girona realitzem les següents cirurgies oftalmologiques:

Correcció entropi

Correcció ectropi

Recol·locació glàndula de Harder

Eliminació de tumors palpebrals

Recol·locació del globus ocular

Enucleació del globus ocular

Les malalties oculars poden presentar símptomes molt similars entre elles i moltes són greus i urgents.

Per aquest motiu, en cas que detectis qualsevol alteració als ulls del teu pelut, és important que acudeixis ràpidament al veterinari. A més a més, et recomanem que li posis un collar isabeli al teu pelut fins que no et sigui possible venir de visita: així, evitaràs que es lesioni encara més l’ull.

Els ulls, uns òrgans petits però delicats. No deixis passar els dies i contacta’ns ràpidament en cas de veure qualsevol anomalia. La nostra veterinària Anna ha fet una especialització en oftalmologia, per diagnosticar problemes oculars més complicats et donarem cita amb ella. Si fos necessari realitzar una cirurgia intraocular us referirem a un hospital veterinari.

A Clínica Veterinària Multifauna Girona ens cuidem del teu pelut sempre que ho necessitis.

 

  

El veterinari que t’escolta, t’ajuda i t’aconsella: Clínica veterinària Multifauna Girona.

Seguiex-nos
caCatalà