Etologia Clínica

L’etologia clínica és l’estudi del comportament problemàtic de les mascotes. Quan un gos o gat mostra un comportament inadequat, cal intentar saber perquè ho fa, per arribar a un diagnòstic i tractament adequat. És important que una veterinària faci aquest diagnòstic, ja que factors mèdics juguen un paper important en el comportament i l’estat emocional dels animals.

Els problemes de comportament més habituals són l’agressivitat (cap a altres animals o persones), els trastorns d’ansietat (per separació, fòbia a soroll…) i l’eliminació inadequada. A part d’ajudar quan apareix un problema de comportament, també us podem ajudar a preparar la vostra mascota per l’arribada d’un nou membre a la família (un bebè, un altre pelut o una parella nova) per prevenir que apareguin problemes i per a millorar el vincle animal-tutor/a.

La primera visita d’etologia dura una hora i al final us donarem pautes de modificació de conducta per fer a casa, i de vegades, tractament farmacològic o feromones. De vegades és necessari fer anàlisis o altres proves mèdiques, sobretot en el cas de necessitar tractament farmacològic de llarga durada. En alguns casos us aconsellarem fer entrenament amb un/a educador/a.

La nostra veterinària Sophie està especialitzada en etologia. A L’acabar la llicenciatura de veterinària va fer el màster d’etologia clínica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Si teniu qualsevol problema de comportament o voleu prevenir problemes, no dubteu a demanar hora!

La veterinària que t’escolta, t’ajuda i t’aconsella: Clínica Veterinària Multifauna Girona.

Seguiex-nos
caCatalà