Com reduir l'estrès del teu gat quan ha de venir a la clínica veterinària

Aconsegueix que el teu gat estigui més tranquil quan vingui al veterinari seguint aquests consells.

Per molts gats, entrar el gat al "transportin" i anar a la clínica veterinària pot ser una experiència estressant. Estressant pel gat però també per tu. És per això, que potser alguna vegada has posposat les visites al veterinari per aquest fet, per l'estrès que us genera. Però, la visita al veterinari ajuda al teu gat:
Ajuda a prevenir malalties.
Ajuda a fer un diagnòstic precoç en cas que estigui desenvolupant alguna cosa.
Com més aviat es descobreix un problema, més aviat es pot començar a tractar i evitem que empitjori innecessàriament. Si evites les visites al veterinari per por a causar estrès al teu company, pot ser que sense voler l'estiguis perjudicant la seva salut.

Afortunadament, hi ha moltes maneres per fer la visita més agradable! Com ho pots aconseguir?

  1. Acostumar el gat al "transportin"

    Acostuma el teu gat al "transportin" des de ben petit. Idealment, des de cadell, però mai és tard per començar! El transportin ha d’estar posat en alguna part de la casa perquè el gat el pugui fer servir per descansar. Hi poses un llitet o manta còmode a dins i hi anirem deixant premis per acostumar-lo a entrar-hi.
  2. Tria el "transportin" adequat.

    El “transportín” ha de ser segur per prevenir que el gat es pugui escapar. Idealment, un "transportín" de plàstic dur que es pugui obrir per davant i per dalt és la millor opció. No recomanem venir sense “transportín”, tot i que el gat porti un arnès, ja que hi ha la possibilitat que si el gat s’espanta es pugui escapar de l’arnès.  
    De vegades pot ser incòmode portar-los en un "transportín" de plàstic dur. Cop alternativa, pots buscar una maleta RÍGIDA, perquè et sigui més fàcil el seu transport. Però alerta! Assegura't que el teu pelut té suficient espai, té bona ventilació i la maleta li aporta estabilitat quan et mous.
     
  3. Posa una manta còmode a dins que tingui la seva olor.

  4.  Posa una tovallola o manta prima per sobre el "transportín".

    La majoria dels gats que van amb "transportín" estan més tranquils quan no veuen el que passa a fora. Però sempre hi ha excepcions! Si detectes que el teu gat pot estar més tranquil quan veu el que hi ha al seu voltant, pots provar de no tapar el "transportín".
  5. Utilitza un spray de feromones 15 minuts abans a les mantes de l'interior del "transportín" abans de marxar cap al veterinari.

  6. Posa alguna llaminadura, premi o menjar i/o  joguina dins al “transportin”.

  7. Quan portís el "transportín", agafar aquest de la base, per evitar un moviment excessiu.

La gran pregunta: Com aconsegueixes posar el gat dins del "transportín" ?

Idealment, el gat entra sol al “transportin” (amb l’ajuda d’una llaminadura o joguina). Si no entra per si sol l'hauràs de posar a dins de manera calmada i delicada, com es mostra en aquest vídeo .

En cas que tinguis més d'un gat, prepara també la tornada a casa.

És possible que després que un d’ells hagi hagut d’estar hospitalitzat, els altres gats reaccionin de manera estranya al gat que torna. Segurament té una olor i aspecte diferent (després de rasurar una part del cos per exemple). Deixa el gat que torna en una zona tranquil·la de la casa, separada d’altres animals i persones. Ha de tenir disponible aigua, menjar, caixa de sorra i un lloc per descansar. El gat tornarà a fer la seva olor habitual a causa d'estar a la casa i a mesura que es va netejant va perdent l'olor ‘a clínica’. Després d’unes hores o un dia separats, podem deixar que els gats tinguin contacte, sempre supervisant que no hi hagi agressivitat.

Tot i que has seguit aquests consells, notes que el teu gat s'estressa quan bé al veterinari? Tenim encara més opcions!

Si fent tot això el vostre gat encara es mostra molt estressat, hi ha medicació que es pot donar per a calmar-lo. També hi ha animals que poden tenir nàusees, salivera i/o vomitar a causa del moviment o al fet de canviar-los de lloc. Això també es pot prevenir amb medicació antiemètica.

Si creieu que el vostre gat pot beneficiar de medicació truca’ns o passa per la clínica abans de la visita i ho parlem!

 
Informació: International Cat Care.
 

Comentaris

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia.