Refresca el teu pelut: Consells per ajudar al teu Gos i Gat a combatre la calor aquest estiu

Aquí tens alguns consells per ajudar la teva mascota a mantenir-se fresca durant la calor:

A CASA

1. Proporciona accés aigua fresca:

Assegura't que la teva mascota sempre tingui accés a aigua neta i fresca. Col·loca diversos recipients d'aigua en diferents zones de la casa o al pati, i omple'ls regularment.

2. Proporciona ombra i refugi:

Assegura't que la teva mascota tingui un lloc ombrívol per descansar a l'aire lliure. Si no hi ha ombra natural disponible, considera instal·lar una para-sol o proporcionar una caseta o refugi cobert.

3. Varia l'alimentació amb dieta humida

4. Proporciona joguines i refrigeris refrescants:

Ofereix a la teva mascota joguines i refrigeris congelats, com ara glaçons amb gust de brou de pollastre o premis especials per a la calor. Això els proporcionarà entreteniment i els ajudarà a refrescar-se.

5. Proporciona ventilació a l'interior:

Si la teva mascota passa temps dins de casa, assegura't que hi hagi suficient ventilació per mantenir-la fresca. Pots utilitzar ventiladors o aire condicionat per ajudar a mantenir una temperatura agradable.

6. Remulla freqüentment el pèl dels animals

Comprova que les orelles i zones on tinguin plecs de pell no quedin massa humides, ja que a la llarga, els hi poden aparèixer infeccions.

AL PASSEIG

1. Durant els dies calorosos, evita treure a passejar la teva mascota durant les hores més calentes del dia, generalment entre les 10 del matí i les 4 de la tarda.

El paviment calent pot cremar les potes de la teva mascota, així que busca àrees amb ombra o gespa per caminar.

2. Porta aigua a sobre o passeja en zones on sàpigues que hi haurà fonts/estanys, perquè el teu pelut es pugui hidratar.

3. No estimulis a jugar el teu pelut.

Molts animals, quan juguen no saben controlar-se i, tot i patir molta calor poden continuar jugant, el que pot acabar amb cops de calor.

4. En cas que el teu animal decideixi no continuar amb el passeig, no el forcis. Torneu a casa.

DE VIATGE

1. No deixis la teva mascota dins el cotxe

Quan hi ha temperatures altes, no deixis la teva mascota dins d'un cotxe aparcat, encara que sigui només durant uns minuts. Les temperatures dins d'un cotxe poden augmentar ràpidament i ser letals per a la teva mascota, fins i tot amb les finestres obertes.

2. Aireja el cotxe

Quan condueixis, fes un bon ús de l'aire condicionat: encen l'aire abans de posar el teu pelut dintre del vehicle. No deixis que tregui el cap per la finestra mentre circuleu: suposa un risc pel teu pelut ja que pot saltar fora del vehicle, tenir otitis (infecció d'orella) i/o conjuntivitis (infecció als ulls).    

Recorda que cada mascota és diferent, així que cal estar atent als senyals que indiquen que la teva mascota està patint per la calor. Si observes símptomes com ara respirar forçadament, letargia, llengua i genives de color fosc o vòmits, busca atenció veterinària de manera immediata.


I si vols saber més...

Descobreix IDEES DE COM PREPARAR BEGUDES I MENJAR fredes pel teu pelut


Si tens qualsevol dubte, deixa'ns un comentari o bé ens pots trucar al 972202352 o enviar un email a [email protected] .

El veterinari que t'escolta, t'ajuda i t'aconsella: Clínica veterinària Multifauna Girona.

Comentaris

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia.